K
Khách

Hãy nhập câu hỏi của bạn vào đây, nếu là tài khoản VIP, bạn sẽ được ưu tiên trả lời.

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 27 to 31. The Progressive MovementThe progressive movement was a powerful and broad-based movement of reform that had lasting effects on the American political system in the first two decades of the twentieth century. It arose in reaction to the domination of the social and political system by business interests and rampant corruption throughout the...
Đọc tiếp

Read the following passage and mark the letter A, B, C, or D on your answer sheet to indicate the correct answer to each of the questions from 27 to 31.

The Progressive Movement

The progressive movement was a powerful and broad-based movement of reform that had lasting effects on the American political system in the first two decades of the twentieth century. It arose in reaction to the domination of the social and political system by business interests and rampant corruption throughout the political party system during the period following the end of the Civil War in 1865. Progressivism emerged as a force during the presidency of Theodore Roosevelt, from 1901 to 1909, and reached its height in the presidential campaign of 1912. By the time the United States entered World War I in 1917, progressivism as a force had faded from the political scene. The progressive movement was focused on instigating, or initiating change in three different areas. One area that was of major interest to the progressive movement was the imposition of legal and government control over big business, which had usurped an extraordinary amount of power in the era of the wealthy industrial barons such as Rockefeller and Carnegie. A second area of interest to the progressive movement was the improvement of the social system in order to rid society of the poverty, slum housing, and exploitation of immigrant and child labor that were a part of the era. A final area of interest was the cleaning up of the political system to move political decisions back into the realm of direct democratic control and away from the corrupt backroom deals that plagued the world of politics.

Progressivism was a grassroots movement that first gained force at the local level. In cities such as Cincinnati and Cleveland, effective urban reform movements took hold, and city officials were appointed or elected to run their respective cities along nonpartisan lines and out from under the control of political parties and bosses. The progressive movement then worked its way from the local level to the state level and then on to the national level. In the state of Wisconsin, for example, "Fighting Bob" La Follette led the drive for change, first in his role as governor of the state (1901-1906) and later as the U.S. senator representing the state (1906-1925). Under his leadership, numerous reforms were instituted: state regulation of the railroads increased, policies directed at improving the lives of workers -- such as workers' compensation and unemployment insurance -- were instituted, and in the political arena, selection of party candidates was determined by direct democratic vote rather than through backroom political wrangling. 

The word “instigating” in paragraph 2 is closest in meaning to _______ . 

A. ending 

B. understanding 

C. causing 

D. improving 

1
26 tháng 3 2019

Kiến thức: Đọc hiểu

Giải thích:

Từ “instigating” (gây loạn, xúi giục) trong đoạn 2 có nghĩa gần với _____.

A. ending: kết thúc                         B. understanding: hiểu biết

C. causing: gây ra                           D. improving: cải thiện

=> instigating = causing

Thông tin: The progressive movement was focused on instigating, or initiating, change in three different areas.

Tạm dịch: Phong trào tiến bộ đã tập trung vào việc xúi giục, hoặc khởi xướng sự thay đổi trong ba lĩnh vực khác nhau.

Chọn C

26 tháng 9 2019

Đáp án: D

Giải thích: Mấu chốt của câu này là các em phải đọc hết đoạn cuối để suy ra cái mà tác giả muốn hướng tới: Con người phải đối mặt với sự lựa chọn khó khăn: sự sống của mình hay cứu lấy động vật.

Read  the  following  passage  and  mark  the  letter A, B, C, or D on  your  answer  sheet  to  indicate  the correct   answer  to  each  of  the  questions   from   22  to  26A.   Read the passage carefully, then choose the correct answer.The ruined temples of Angkor are perhaps one of the mast impressive Seven Wonders of the World. Located in modern day Cambodia near Lake TonIe Sap, the largest freshwater lake in Asia, Angkor was the seat of power for the Khmer Empire from the ninth to the...
Đọc tiếp

Read  the  following  passage  and  mark  the  letter A, B, C, or D on  your  answer  sheet  to  indicate  the correct   answer  to  each  of  the  questions   from   22  to  26

A.   Read the passage carefully, then choose the correct answer.

The ruined temples of Angkor are perhaps one of the mast impressive Seven Wonders of the World. Located in modern day Cambodia near Lake TonIe Sap, the largest freshwater lake in Asia, Angkor was the seat of power for the Khmer Empire from the ninth to the fifteenth century. The ruins of Angkor are documented as same .of the mast impressive ones in the world, rivaling the pyramids of Giza in Egypt. Why this mighty civilization died out is a question that archeologists are now only beginning to ponder. The answer, it turns out, may be linked with the availability of fresh water.

One possible explanation far the downfall of the Khmer Empire has to do with the inhabitants' irrigation system. The temple and palaces of Angkor were constructed around a series of artificial reservoirs and canals which were annually flooded to capacity by the Mekong River. Once filled, they were used to irrigate the surrounding rice patties and farmland during the course of the year. Farmers were completely dependent upon the water for their crucial rice crop. Without consistent irrigation, the farmers would have been unable to maintain functional crop production.

Scientists speculate that toward the end of the Khmer Empire the hydraulic systems of the reservoirs and canals broke down. The construction of hundreds of sandstone temples and palaces required an enormous amount of physical labor. In addition, as the capital of the Khmer Empire, Angkor contained upwards of one hundred thousand people who resided in and around Angkor. In order to feed so many people, the local farmers were driven to grow food quicker and more efficiently. After centuries of continual use, the irrigation system was pushed beyond its capacity. Soil erosion, nutrient depletion, and the loss of water led to decrease in the food supply. With less food available, the people of Angkor slowly began to migrate to other parts of Cambodia thus leaving the marvelous city of Angkor to be swallowed by the jungle. Therefore, it is speculated that the Khmer Empire may have fallen victim to its own decrepit infrastructure.

22. What is the passage mainly about?

A. Modern day agricultural procedures in Cambodia.

B. A possible explanation for the, decline of a civilization.

C. The essential role water plays in farming.

D. Religious temples of the ancient Khmer Empire.

23. The passage preceding the passage most likely discusses ______.

A. architecture of ancient Asian civilization

B. religious practices of the people of Angkor

C. the form of government practiced by the Khmer Empire

D. the other six wonders of the world

24. According to the passage, Lake Tonle Sap in Cambodia ______.

A. is an enormous fresh body of water in Asia

B. was unable to supply enough fish for the people of Angkor

C. became polluted due to a population explosion

D. is one of the Seven Wonders of the World

25. Why does the author mention the hydraulic systems of the reservoirs?

A. They supplied irrigation from the Indian Ocean.

B. They became non-functional due to overuse.

C. They were destroyed by nearby warrior tribes.

D. They helped transport the sandstones for constructing temples.

26. It can be inferred from the passage that the inhabitants of the Khmer Empire ______.

A. were intentionally starved by the farmers

B. lost their food source due to excess rainfall

C. supplemented their diets with 'meat hunted in the nearby jungles

D. depended upon rice as their main source of food

27. All the following are mentioned as events that can affect food supply EXCEPT.

A. erosion of soil                                       B. contamination of soil

C. reduction of nutrients                            D. loss of water supply

 

2
16 tháng 4 2022

Read  the  following  passage  and  mark  the  letter A, B, C, or D on  your  answer  sheet  to  indicate  the correct   answer  to  each  of  the  questions   from   22  to  26

A.   Read the passage carefully, then choose the correct answer.

The ruined temples of Angkor are perhaps one of the mast impressive Seven Wonders of the World. Located in modern day Cambodia near Lake TonIe Sap, the largest freshwater lake in Asia, Angkor was the seat of power for the Khmer Empire from the ninth to the fifteenth century. The ruins of Angkor are documented as same .of the mast impressive ones in the world, rivaling the pyramids of Giza in Egypt. Why this mighty civilization died out is a question that archeologists are now only beginning to ponder. The answer, it turns out, may be linked with the availability of fresh water.

One possible explanation far the downfall of the Khmer Empire has to do with the inhabitants' irrigation system. The temple and palaces of Angkor were constructed around a series of artificial reservoirs and canals which were annually flooded to capacity by the Mekong River. Once filled, they were used to irrigate the surrounding rice patties and farmland during the course of the year. Farmers were completely dependent upon the water for their crucial rice crop. Without consistent irrigation, the farmers would have been unable to maintain functional crop production.

Scientists speculate that toward the end of the Khmer Empire the hydraulic systems of the reservoirs and canals broke down. The construction of hundreds of sandstone temples and palaces required an enormous amount of physical labor. In addition, as the capital of the Khmer Empire, Angkor contained upwards of one hundred thousand people who resided in and around Angkor. In order to feed so many people, the local farmers were driven to grow food quicker and more efficiently. After centuries of continual use, the irrigation system was pushed beyond its capacity. Soil erosion, nutrient depletion, and the loss of water led to decrease in the food supply. With less food available, the people of Angkor slowly began to migrate to other parts of Cambodia thus leaving the marvelous city of Angkor to be swallowed by the jungle. Therefore, it is speculated that the Khmer Empire may have fallen victim to its own decrepit infrastructure.

22. What is the passage mainly about?

A. Modern day agricultural procedures in Cambodia.

B. A possible explanation for the, decline of a civilization.

C. The essential role water plays in farming.

D. Religious temples of the ancient Khmer Empire.

23. The passage preceding the passage most likely discusses ______.

A. architecture of ancient Asian civilization

B. religious practices of the people of Angkor

C. the form of government practiced by the Khmer Empire

D. the other six wonders of the world

24. According to the passage, Lake Tonle Sap in Cambodia ______.

A. is an enormous fresh body of water in Asia

B. was unable to supply enough fish for the people of Angkor

C. became polluted due to a population explosion

D. is one of the Seven Wonders of the World

25. Why does the author mention the hydraulic systems of the reservoirs?

A. They supplied irrigation from the Indian Ocean.

B. They became non-functional due to overuse.

C. They were destroyed by nearby warrior tribes.

D. They helped transport the sandstones for constructing temples.

26. It can be inferred from the passage that the inhabitants of the Khmer Empire ______.

A. were intentionally starved by the farmers

B. lost their food source due to excess rainfall

C. supplemented their diets with 'meat hunted in the nearby jungles

D. depended upon rice as their main source of food

27. All the following are mentioned as events that can affect food supply EXCEPT.

A. erosion of soil                                       B. contamination of soil

C. reduction of nutrients                            D. loss of water supply

16 tháng 4 2022

22-b 23-d 24-a 25-b 26-d 27-b

25 tháng 8 2018

Đáp án: C

7 tháng 10 2019

Đáp án: B

17 tháng 8 2018

Đáp án B

Kiến thức: Đọc hiểu

Giải thích:

Ý chính của đoạn cuối cùng là gì?

  A. Các nhà khoa học nghiên cứu về lão hóa đã kiểm soát quá trình lão hóa.

  B. Các nhà khoa học nghiên cứu về lão hóa đang làm việc chăm chỉ để giúp mọi người sống lâu hơn và khỏe mạnh hơn.

  C. Các nhà khoa học nghiên cứu về lão hóa đang cố gắng mang lại cho con người một cuộc sống vĩnh cửu.

  D. Các nhà khoa học nghiên cứu về lão hóa hiện có thể làm chậm quá trình lão hóa.

Thông tin: They are trying to discover how this clock works so that they can slow down the process. This could give man a longer life and a great number of productive years.

Tạm dịch: Họ đang nỗ lực tìm ra cách mà chiếc đồng hồ này hoạt động để có thể làm chậm đi quá trình này. Điều này có thể giúp cho con người sống lâu hơn và có được những năm tháng đóng góp nhiều hơn. 

5 tháng 10 2017

Đáp án: C

Giải thích: Dẫn chứng nằm ở 2 dòng cuối của đoạn 1.

19 tháng 4 2017

Đáp án B.

Key words: main idea of the passage.

Trong đoạn 1, 2 tác giả nêu ra rằng âm nhạc Mĩ khởi nguồn từ những người Mĩ gốc Phi; nhưng không ai bận tâm ghi chép về những người đã mang âm nhạc từ quê hương họ tới Mĩ.

Đoạn cuối nói rằng người ta thật khó biết tên của những người đã khơi nguồn cho truyền thống âm nhạc này ở Mĩ. Do đó, đáp án đúng phải là B. it is hard to exactly recognize the people who started the American musical tradition: Thật khó để xác định chính xác những người khởi đầu cho truyền thống âm nhạc ở Mĩ.

17 tháng 12 2017

Đáp án B.

Key words: main idea of the passage.

Trong đoạn 1, 2 tác giả nêu ra rằng âm nhạc Mĩ khởi nguồn từ những người Mĩ gốc Phi; nhưng không ai bận tâm ghi chép về những người đã mang âm nhạc từ quê hương họ tới Mĩ.

Đoạn cuối nói rằng người ta thật khó biết tên của những người đã khơi nguồn cho truyền thống âm nhạc này ở Mĩ. Do đó, đáp án đúng phải là B. it is hard to exactly recognize the people who started the American musical tradition: Thật khó để xác định chính xác những người khởi đầu cho truyền thống âm nhạc ở Mĩ.

31 tháng 8 2018

Đáp án B.

Key words: main idea of the passage.

Trong đoạn 1, 2 tác giả nêu ra rằng âm nhạc Mĩ khởi nguồn từ những người Mĩ gốc Phi; nhưng không ai bận tâm ghi chép về những người đã mang âm nhạc từ quê hương họ tới Mĩ.

Đoạn cuối nói rằng người ta thật khó biết tên của những người đã khơi nguồn cho truyền thống âm nhạc này ở Mĩ. Do đó, đáp án đúng phải là B. it is hard to exactly recognize the people who started the American musical tradition: Thật khó để xác định chính xác những người khởi đầu cho truyền thống âm nhạc ở Mĩ.

7 tháng 4 2018

Đáp án: C

Giải thích: Chúng ta thấy câu C sai luôn khi đọc đến dòng 4, dòng 5 của đoạn 2.